Veiledning i digitalt foreldreskap

Digitalt foreldreskap

ta på internett

I dagens verden, hvor alt og alle er koblet opp mot internett, er det ekstremt viktig å være på ballen når det gjelder våre barns online liv. Det er mye kult der ute, men også en del vi bør passe på.

Jo mer vi vet, desto bedre kan vi støtte og guide dem gjennom både de fantastiske mulighetene og de skumle hjørnene av nettet. Ved å holde oss oppdatert, kan vi hjelpe dem med å ta smarte valg og bruke internett på en måte som er både trygg og givende.

La oss dykke inn i denne digitale verdenen sammen med våre barn og ungdom, lære dem triksene og tipsene slik at de kan ta de gode valgene, og sørge for at de får mest mulig ut av det, på den sikreste måten.

Kurset består av fem spennende og lærerike videoleksjoner 

Du får tilgang til alle videoene med en gang du har meldt deg på. I tillegg får du tilgang til en lukket Facebook gruppe der du og de andre som har meldt seg på kurset kan stille spørsmål, dele erfaringer og få oppdatert ny informasjon. 

Selve kurspakken pg facebookgruppen vil  du tilgang til i et år. 

Lekson 1: Emojier til glede og besvær

Emojier er en viktig del av de unges måte å uttrykke seg på digitalt. Her får du blant annet et innblikk i noen emojier som er brukt til kjøp og salg av narkotika, emojier med seksuell betydning og litt om hvordan ungdommer bruker emojier i sitt hverdagsspråk.

dreaemojiermstime

Leksjon 2: Sosiale plattformer

Barn og unge er fra ung alder aktive på sosiale medier. Det viser seg at mange foreldre ikke er i tilstrekkelig grad oppmerksomme på hvilke plattformer deres unge deltar på. Dette kan i noen tilfeller få alvorlige konsekvenser. Derfor er det viktig at du som foreldre oppdaterer deg og har et bevisst forhold til hvilke apper ditt barn er på

baller

Leskjon 3:  Mobbing på nettet 

I begynnelsen er digital mobbing ofte usynlig  for de voksne, men veldig synlig for de unge. En av grunnene til det er at de unge holder det hemmelig slik at de voksne ikke får mulighet til å agere i tide. 

Forskning viser at digital mobbing kan gi alvorlige stressreaksjoner som er med de livet ut. Det er derfor viktig at foreldre er oppmerksomme på hvilke metoder som blir brukt og hvilke symptomer som kan vise seg hos den unge ved mobbing.

 Mobbing på nett

Leksjon 4: Ta praten

Hvem har du møtt på nettet i dag? Foreldre spør ofte den unge hvordan har du hatt det på skolen i dag, men glemmer like ofte å spørre hvem har du snakket med på nettet i dag? På denne leksjonen vil du få en innføring i hvordan du kan snakke med både  de yngste ungdommene  og de som er litt eldre.  De er i behov å bli møtt litt forskjellig. Du vil også få tips om hvordan du skal handtere uheldige episoder som den unge kan ha blitt utsatt for. 

snakke

 

Leksjon 5: Tekniske løsninger: Å handtere risiko

Å slippe den unge alene ut i den digitale verden, kan være et sjanseseilas. De er unge, uerfarne og med dårlig evne til konsekvenstenkning. Dette kombinert med farene som lurer der ute, kan gi store konsekvenser hvis den unge trår feil. Denne leksjonen handler om hvordan du som foreldre skal håndtere denne risikoen ved hjelp av tekniske løsninger. Kontroll eller tillit? Eller litt av begge deler?

Teknologi

Kursprisen inkluderer:

  • 5 enkle videoleksjoner med det du trenger for å få god kunnskap om de unges nettbruk.
  • Oppgaver til hver leksjon som hjelper deg videre
  • Lukket Facebookgruppe med andre kursdeltakere hvor du kan dele oppturer og utfordringer, anonymt hvis du ønsker det.
  • Tilgang til kursplattformen og support i 1 år, slik at du har god tid til å fullføre kurset. 
  • Du kan se kurset på app på mobilen eller på nettet
  • Kurset og facebooksiden vil jevnlig oppdateres med nytt og aktuelt innhold


Sjekk ut

Vennligst dobbeltsjekk e-postadressen din.
Vi sender kvittering og annen viktig informasjon til denne e-posten.

Order summary

IMG_3583

Veiledning i digitalt foreldreskap

Hei

Jeg heter Randi-Helen og er grunnlegger av og daglig leder for Familia Concordia AS

NOK 1.680
Totalt beløp NOK 1.680

Betalingsinformasjon

Alle transaksjoner er sikret ved hjelp av 256-bit kryptering.

Når du trykker på  "Fullfør her"-knappen for å kjøpe dette digitale produktet, godtar du at det ikke vil være mulig å angre på kjøpet.

Umiddelbart etter kjøpet får du tilgang til hele kurset . Dette betyr at:

Det gjøres et unntak fra angreretten. For et onlinekurs som kan lastes ned i sin helhet umiddelbart etter kjøp, har selger rett til å hevde at det ikke er mulig å angre på kjøpet under følgende forutsetning:


Lov om opplysningsplikt og angrerett ved fjernsalg og salg utenom faste forretningslokaler (angrerettloven)

§ 22.Unntak fra angreretten:

Angreretten gjelder ikke avtaler om:

n.levering av digitalt innhold som ikke leveres på et fysisk medium, dersom leveringen er begynt og følgende vilkår er oppfylt:

  1. avtalen forplikter forbrukeren til å betale
  2. forbrukeren har uttrykkelig forhåndssamtykket til at levering begynner før angrefristen utløper
  3. forbrukeren har erkjent at angreretten dermed går tapt, og
  4. den næringsdrivende har gitt bekreftelse etter angrerettloven § 11 eller § 18.